EN UA
@

Визначено перші центри підтвердження результатів неформального професійного навчання за професією «Кухар»

18 лютого 2016
Визначено перші центри підтвердження результатів неформального професійного навчання за професією «Кухар»

18 лютого 2016 року в Міністерстві соціальної політики України відбулося засідання Міжвідомчої робочої групи з розгляду питання відповідності підприємств, установ, організацій встановленим Вимогам до підприємств, установ, організацій для підтвердження результатів неформального професійного навчання осіб за робітничими професіями (Вимогам до суб’єктів підтвердження).

Робоча група за результатами розгляду поданих документів рекомендувала визначити як суб’єкти підтвердження результатів неформального професійного навчання осіб за професією «Кухар»:

 

Довідково:

В рамках системи підтвердження результатів неформального професійного навчання з’являється можливість офіційно визнати професійні знання та навички, набуті особою під час трудової (професійної) діяльності.

Підтвердження результатів неформального професійного навчання здійснюється підприємствами, установами, організаціями незалежно від форми власності, які відповідають встановленим вимогам. За результатами кваліфікаційної атестації успішним кандидатам видається свідоцтво про присвоєння (підвищення) робітничої кваліфікації встановленого зразка або сертифікат оцінювання результатів неформального професійного навчання за певною професією (видом/видами роботи).

Організація роботи з підтвердження результатів неформального професійного навчання осіб здійснюється Державною службою зайнятості та її територіальними органами.

Нормативно-правова база щодо визнання неформального професійного навчання