EN UA
@

Виступ Президента Інституту на семінарі-нараді

29 жовтня 2014
Виступ Президента Інституту на семінарі-нараді

29 жовтня 2014 року Президент Інституту О. Мірошниченко виступив на методологічному семінарі-нараді, присвяченій професійному розвитку особистості. Семінар був організований Національною академією педагогічних наук України. У своєму виступі «Сучасний стан системи професійних кваліфікацій в контексті євроінтеграційних процесів» О. Мірошниченко наголосив на необхідності дотримуватися європейського вектору розвитку системи освіти і професійної підготовки внаслідок дії ст.ст. 431 – 433  Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

«Вимоги ринку праці не задовольняються системою освіти, що ускладнюється диспропорцією робітників та спеціалістів з вищою освітою на ринку праці» підкреслив О.Мірошниченко.

Під час виступу було представлено сучасний стан системи професійних кваліфікацій та ті її елементи, що сьогодні реалізуються бізнесом самостійно, без підтримки держави. зокрема, особливу увагу було приділено циклу розробки професійного стандарту та його місцю у системі професійних кваліфікацій.

Вперше пролунали тези про необхідність закладати правильні основи середньої освіти, оскільки «професійна та вища освіта просто не в змозі виправити ті вади у компетенція молодої людини, що часто закладаються у середній школі», наголосив Президент Інституту.