EN UA
@

Підходи до прогнозування та узгодження попиту та пропозиції на кваліфіковані кадри - досвід ЄС та країн Східного партнерства

22 червня 2016
Підходи до прогнозування та узгодження попиту та пропозиції на кваліфіковані кадри - досвід ЄС та країн Східного партнерства

В рамках Робочої програми Платформи II Східного партнерства на 2014 - 2017 роки 21-22 червня 2016 року у м. Маастрихт (Нідерланди) відбувся черговий міжнародний семінар «Підходи до прогнозування та узгодження попиту та пропозиції на кваліфіковані кадри - досвід ЄС та країн Східного партнерства: зв'язок досліджень динаміки ринку праці і професійних умінь з визначенням політики».

Семінар проведено з метою ознайомлення на прикладі Нідерландів з дослідженнями динаміки ринку праці і професійних умінь та навичок, дізнатися більше про те, як ці дослідження пов'язуються з розробкою національної політики, а також з досвідом прогнозування ринку праці, систематичним опитуванням випускників навчальних закладів і аналізом перспектив того чи іншого сектора економіки.

Основний внесок в цей тематичний обмін знаннями було зроблено «Дослідницьким центром освіти і ринку праці (ROA)» науково-дослідного інституту Факультету економіки і управління бізнесом Маастрихтського університету. Команда ROA поділилася досвідом роботи щодо концептуальних і методологічних аспектів прогнозування потреб в робочій силі та проведення великомасштабного «Опитування з працевлаштування випускників навчальних закладів».

Матеріали семінару:

 

Довідково:

Європейський фонд освіти (ЄФО) спільно з Генеральним директоратом Європейської комісії з питань зайнятості, соціальних справ та соціальної інтеграції надають експертну підтримку і сприяють обміну досвідом для шести країн Східного партнерства в рамках міжнародного проекту «Узгодження попиту і пропозиції на ринку праці».

Проект спрямовано на нарощування потенціалу та обмін досвідом щодо підходів та інституційних аспектів прогнозування потреб на кваліфіковану робочу силу та використання результатів аналізу для розробки стратегій в області розвитку людських ресурсів.

Попередні семінари в рамках даного проекту відбулися в червні 2014 (Турин), червні 2015 року (Гельсінкі) і листопаді 2016 року (Париж).