EN UA
@

Обговорення проблемних аспектів Зеленої книги з децентралізації професійної освіти: погляд роботодавців

07 грудня 2016
Обговорення проблемних аспектів Зеленої книги з децентралізації професійної освіти: погляд роботодавців

7 грудня 2016 р. відбулася зустріч Президента Інституту професійних кваліфікацій О. Мірошниченка з командою експертів у сфері розвитку професійно-технічної освіти Європейського фонду освіти (European Training Foundation) С. Тауреллі (керівник стратегічного проекту ЄФО з розвитку навичок та управління в системі ПОН), Х. М. Гальвін Аррібас (спеціаліст ЄФО з питань управління та навчання впродовж життя). У зустрічі також взяли участь Заступник Генерального директора Федерації металургів України О. Колесникова.

Під час зустрічі було продовжено обговорення проблемних аспектів Зеленої книги «Об’єднання зусиль в галузі управління децентралізованою професійно-технічною освітою (ПТО) в Україні: стимул для дій», презентація якої відбулася 6 грудня 2016 р.

Зокрема, керівництво Інституту та представники роботодавців відмітили необхідність приділення під час доопрацювання проекту особливої уваги таким питанням, як:

  • Практичні аспекти налагодження співпраці з регіональними радами з питань управління професійно-технічною освітою (підбір учасників, їх підготовка, навчання);
  • Необхідність впровадження пілотного проекту з незалежного підтвердження професійної кваліфікації;
  • Окремі питання організації та діяльності майбутнього органу з управління Національною системою професійних кваліфікацій.