EN UA
@

Проектування програм вищої освіти

07 червня 2017
Проектування програм вищої освіти

З прийняттям нового Закону України «Про вищу освіту» одним з найбільших викликів, які стоять перед університетською спільнотою, стає проектування освітніх програм.

Відповідно до чинного Закону освітні програми розроблюються на основі стандартів вищої освіти, які визначатимуть вимоги до результатів засвоєння програм (у вигляді переліку компетентностей випускника). Водночас, на даний час в Україні не існує ані нової методології розроблення як самих стандартів вищої освіти, так і проектування програм вищої освіти.

Відповідно до європейських рекомендацій (Довідник користувача ЄКТС, 2015 основною методологією проектування освітніх програм визнається методика проектування програм, створена в рамках проекту «Тюнінг».

В рамках європейсько-російського проекту «Тюнінг Росія» підготовлено інформаційний огляд «На шляху до порівнянності програм вищої освіти», в якому представлено основні результати і висновки, отримані в результаті використання методології «Тюнінг» при проектуванні програм вищої освіти в Росії.

З виданням можна ознайомитися можна ознайомитися російською мовою.