EN UA
@

В Україні офіційно працюють близько 40% від осіб працездатного віку

27 лютого 2020
В Україні офіційно працюють близько 40% від осіб працездатного віку

Інститут професійних кваліфікацій презентує власне дослідження щодо працюючих в Україні (за статтю, віковими групами, видами економічної діяльності, середньої заробітної плати та інше), виконане спільно з Конфедерацією роботодавців України.

Наводимо першу частину дослідження, присвячену розподілу працюючого населення за регіонами, статтю та віком і одночасно гендерних співвідношень на ринку праці України.

За даними Державної служби статистики станом на 01 січня 2019 року чисельність постійного населення України (без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим і м. Севастополя, але з урахуванням Донецької та Луганської областей) становила 41 983 564 особи.

Аналізуючи  розподіл постійного населення за статтю та віком по регіонах (за оцінкою) ми оцінили постійне працездатне населення в віці 16-70 років як 30 857 661 особу.

Порівнюючи дані з різних офіційних джерел (Державної служби статистики, Пенсійного фонду України, Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань) експерти ІПК дійшли висновку, що в цілому працюючого населення в віці 16-70 років в Україні 12 327 525 осіб.

Більш детальну інформацію можна отримати за посиланням http://www.futureskills.org.ua/ua/news/33