EN UA
@

Навчальний семінар щодо визначення потреб ринку праці у кваліфікованих кадрах

06 березня 2015
Навчальний семінар щодо визначення потреб ринку праці у кваліфікованих кадрах

5 березня 2015 року в рамках реалізації проекту Твіннінг «Модернізація законодавчих стандартів та принципів освіти та навчання у відповідності до політики Європейського Союзу щодо навчання впродовж життя» відбувся навчальний семінар за участі міжнародного експерта Пола Йеппесена (Технічний коледж м. Оргус, Данія) та представників Міністерства освіти і науки України, Федерації роботодавців України, Інституту демографії та соціальних досліджень, Інституту інноваційних технологій та змісту освіти.

Основну увагу під час заходу було приділено питанню практичного визначення нагальних потреб ринку праці для підготовки кваліфікованих працівників. Зокрема, пан Йеппесен детально описав існуючу систему співпраці між професійно-технічними навчальними закладами Данії та різними соціальними партнерами в рамках дослідження ринку праці.

Міжнародний експерт також розповів про методику та етапи дослідження серед підприємств щодо короткострокових та середньострокових потреб ринку праці у кваліфікованих кадрах, продемонстрував розроблені анкети для підприємств та збору докладної інформації про ринок праці, які наразі використовуються датськими колегами.

Пропонуємо до вашої уваги матеріали семінару: