EN UA
@

Вітаємо Урядову уповноважену з питань ґендерної політики України Катерину Левченко з обранням заступницею голови комісії з ґендерної рівності Ради Європи!

28 жовтня 2020
Вітаємо Урядову уповноважену з питань ґендерної політики України Катерину Левченко з обранням заступницею голови комісії з ґендерної рівності Ради Європи!

22-23 жовтня відбулося 18-те чергове засідання Комісії з питань ґендерної рівності Ради Європи, під час якого відбулися вибори керівного складу Комісії. На цьому засіданні Урядову уповноважену України Катерину Левченко було обрано заступницею голови комісії з ґендерної рівності Ради Європи.

Довідково про Комісію:

Комісія з питань ґендерної рівності (GEC) була створена, щоб допомогти забезпечити інтеграцію ґендерної рівності у всі політики Ради Європи та подолати розрив між зобов'язаннями, прийнятими на міжнародному рівні, та реальністю жінок у Європі. Її члени призначаються державами-членами Ради Європи, а сама Комісія надає поради, керівництво та підтримку іншим органам Ради Європи та державам-членам в ґендерній інтеграції та реалізації політики забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.

Комісія з питань ґендерної рівності підтримує реалізацію Стратегії Ради Європи щодо ґендерної рівності на 2018-2023 роки, яка спрямована на шість ключових цілей:

1) Запобігання гендерним стереотипам та сексизму й боротьба з такими явищами.

2) Запобігання насильству щодо жінок і домашньому насильству.

3) Забезпечення рівного доступу жінок до правосуддя.

4) Досягнення збалансованої участі жінок і чоловіків у процесі прийняття політичних та суспільних рішень.

5) Захист прав жінок-мігрантів, жінок-біженців, жінок та дівчат, які шукають притулку.

6) Реалізація стратегії досягнення гендерної рівності в усіх політиках та заходах.

 

За матеріалами офіційної Фейсбук-сторінки Урядової Уповноваженої