EN UA
@

Перший конкурс професійної майстерності WORLD SKILLS UKRAINE

31 жовтня 2016
Перший конкурс професійної майстерності WORLD SKILLS UKRAINE

Вперше в Україні проводиться конкурс професійної майстерності WorldSkills Ukraine.

Серед багатьох інших конкурсів професійної майстерності, що організуються і проводяться в Україні, цей відрізняється тим, що він організований і проводиться відповідно до правил всесвітньо відомої організації WorldSkills International.

Ці правила є відомими і визнаними більше ніж 70 країн світу, а конкурси WorldSkills International крім того, що є надзвичайно почесними і видовищними, збирають зі всього світу молодих професіоналів до 23 років, що змагаються між собою з понад 45 компетентностей.

Україна прагне приєднатися до цього руху, для чого громадська організація WorldSkills Ukraine виступила з ініціативою провести національні змагання з 11 компетентностей, що розпочалися 31 жовтня та триватимуть до 2 листопада.

Безумовно, цей конкурс є чудовою нагодою привернути увагу до вітчизняної професійно-технічної освіти, учнів та майстрів, що демонструватимуть свої знання та навички. Під час відкриття конкурсу Прем’єр-Міністр України В. Гройсман у своїй промові наголосив, що саме професійна освіта, її учні та випускники є основою національної економіки розвитку.

Ми очікуємо, що правила та стандарти проведення змагань професійної майстерності WorldSkills International, трансформовані у національне законодавство та методологічне забезпечення професійної освіти, нададуть додатковий поштовх підвищенню якості підготовки учнів професійно-технічних навчальних закладів, що в кінцевому рахунку позитивно позначиться на їх конкурентоздатності на ринку праці.