EN UA
@

Утворено Раду з розвитку професійних кваліфікацій при ТПП України

01 липня 2021
Утворено Раду з розвитку професійних кваліфікацій при ТПП України

30 червня 2021р. Президією ТПП України утворено Раду з розвитку професійних кваліфікацій при Торгово-промисловій палаті України. Раду утворено як постійно діючий консультативно-дорадчий орган, утворений з числа представників регіональних ТПП, членів ТПП України, із залученням фахівців з різних сфер господарської діяльності.

До основних завдань Ради відносяться:

  • участь у формуванні Національної системи кваліфікацій;
  • обговорення проектів нормативно-правових актів з питань Національної системи кваліфікацій та освіти;
  • підготовка пропозицій з питань міжнародного співробітництва у сфері діяльності складників Національної системи кваліфікацій;
  • створення умов для розвитку та належного функціонування кваліфікаційних центрів;
  • сприяння визнанню вітчизняних професійних кваліфікацій за кордоном;
  • участь у роботі Регіональних рад професійної освіти;
  • популяризація професійної освіти.

Як зазначив Президент Торгово-промисловій палаті України Геннадій Чижиков: «ТПП України вже тривалий час веде системний діалог з профільними організаціями щодо розбудови системи кваліфікаційних центрів при регіональних палатах, що є абсолютно природним повноваженням більшості палат країн-членів ЄС».

Геннадій Чижиков відмітив позитивну співпрацю ТПП з Інститутом професійних кваліфікацій, з яким з початку 2021р. було проведено декілька спільних заходів, орієнтованих на визначення сфер зацікавленості членів ТПП України у розбудові Національної системи кваліфікацій. В результаті такої співпраці було прийнято рішення створити Раду з питань розвитку професійних кваліфікацій при ТПП України, яка виступатиме платформою для вирішення різних питань, спрямованих на покращення якості трудового потенціалу України, підготовку кваліфікованих працівників і поглиблення взаємодії з органами державної влади.

Головою Ради обрано Директора Інституту професійних кваліфікацій Родіона Колишка.